Krémsajt
A Philadelphia több, mint egy finom krémsajtos szendvicskrém.
Kiválóan alkalmas levesek, saláták, főételek, desszertek és italok készítésére.
A Philadelphia krémsajtos szendvicskrém története
A "Philadelphia krémsajtot" / Philadelphia creamcheese terméket 1872-ben találták fel New Yorkban. A terméket 1880-ban nevezték el Philadelphia városának marketingstratégiájának részeként, amelynek környéke kiváló minőségű élelmiszer- és tejtermeléséről volt híres akkor. Így kezdetnek nagyon virágzó nevet adtak a márkának.
Bruttó 8 023 Ft
Bruttó 589 Ft
Bruttó 848 Ft
Bruttó 848 Ft
Bruttó 848 Ft
Bruttó 589 Ft
Bruttó 943 Ft
Bruttó 589 Ft
Bruttó 589 Ft
Philadelphia krémsajt történet folytatás
Az Egyesült Államokban és talán az egész világon, amikor a legtöbb ember a krémsajtra gondol, a Philadelphia krémsajtos szendvicskrém jut az eszébe. A létrehozásáért William Lawrence volt a felelős. Úgy gondolják, hogy véletlenül sikerült neki, miközben megpróbálta reprodukálni a francia Neufchatelt. Ez 1872-ben történt. Lawrence még egy gyárat is vásárolt Neufchatelben.
1880-ban a New York-i sajtforgalmazó, Alvah L. Reynolds Philadelphia Cream Cheese néven kezdte forgalmazni Lawrence és partnere krémsajtját. Nyilvánvaló, hogy ezt a pennsylvaniai várost az évek során nagyszerű ételekkel hozták kapcsolatba.
1903-ban a New York Company Phenix Cheese elhozta a "Philly" címkét. Ezt követően 1928-ban eladták a Kraft Cheese Company-nak. Ugyanebben az évben a Phenix és a Mondelez International Cheese Company egyesült, mielőtt a Kraftnak eladták volna.
1912-ben James L. Kraft kifejlesztette a sajtok pasztőrözését és az eljárás a Philadelphia krémsajtos szendvicskrém előállításának részévé vált.
Philadelphia krémsajt választék jelenleg Magyarországon forgalmazott fajtáji:
- Philadelphia natúr krémsajtos szendvicskrém
- Philadelphia natúr világos krémsajtos szendvicskrém
- Philadelphiai laktózmentes krémsajtos szendvicskrém
- Philadelphiai zöldfűszeres krémsajtos szendvicskrém
- Szendvicskrém Philadelphia snidlinges krémsajttal
- Szendvicskrém Philadelphia tormás krémsajttal
Összetevők és tápanyagok
A Philadelphia krémsajtos szendvicskrém nagyon jó választás szendvicsekhez, főzéshez vagy sütéshez.
Az eredeti „Philly” krémsajt fő összetevői a pasztőrözött, zsírmentes tehéntej, tejszín (tehéntejből származó zsír), tejsav, stabilizáló gumik (xantán és/vagy guar és/vagy szentjánoskenyér) és só. Egy uncia 9,0 gramm (g) zsírt tartalmaz, amelyből 6,0 g telített, a kalóriák körülbelül 80%-a zsírból, 35 milligramm (mg) koleszterin, körülbelül 1,0 g cukor, körülbelül 1,0 g szénhidrát és 6%-a A-vitamin. kalcium 2%, nátrium 4%, összes kalória 100.
1970-ben a Philadelphia Cream Cheese-t kádakban, valamint eredeti fóliacsomagolásban árulták. A Philadelphia Light 1977-ben alakult. 2001-ben megkaptuk az 5% alatti zsírtartalmú Extra Light fajtát. A mini fürdőkádakat 2003-ban hozták létre. 2004 és 2005 között olyan új ízeket kaptak, mint a tört paprika és a kerti zöldségek. A csomagolás újratervezése is történt. 2006-ban az Extra Light változat ízét javították. A bazsalikom ízét 2007-ben fejlesztették ki, 2009-ben pedig újabb frissítés történt a csomagoláson.
Ma, 2013-ban epres, ananászos, áfonyás gyümölcs ízek közül válogathatunk; zamatos ízek spenót és articsóka, szárított paradicsom és bazsalikom, metélőhagyma, sült fokhagyma, füstölt lazac, chipotle, limitált kiadású sütőtök fűszer, valamint a legújabb fajták 2x protein, 2x protein mézzel és fűszeres jalapeño. Rendes sima és felvert fazonunk is van. Mindegyik extra ízt ad a reggelinek, ebédnek és vacsorának.
Kereskedelmi forgalmazás története
A Philadelphia krémsajtot először 1960-ban árulták Nagy-Britanniában. A márka mára a világ legalább 80 országában megvásárolható. Egyes országok "Philadelphia" néven árulják a "krémsajt" rész nélkül. A Cheese Market News honlapján megjelent cikk arról számolt be, hogy a Kraft 2007-ben egymilliárd dollárt ért el globálisan.
Mi a kedvenc krémsajt felhasználási módja?
- Reggeli szendvicsbe?
- Egy ebédreceptben?
- Vacsora receptben?
- Sütemények összetevőjeként?
- Mi a kedvenc Philadelphia krémsajt íze vagy fajtája?
- Gyümölcs ízek (eper, áfonya, ananász stb.)
- Ízletes ízek (snidling és hagyma, szárított paradicsom és bazsalikom, kerti zöldségek, füstölt lazac stb.)
- Natúr
- Habosított
A Philadelphia sajtkrémtörténet folytatása
1920
Oscar J. Links elkezdi egyesíteni az üzletet, a szenvedélyt és a krémsajt iránti szeretetet, és új termékszabványt vezet be. Azóta a sajtot alumínium csomagolásban árusítják, meghosszabbítva frissességét és megőrizve ízét.
1930
A Phenix Cheese Company egyesül a Krafttal (amely 2012-ben Mondelēz Internationalre változtatja a nevét). 1935-ben mutatták be az első automata sajtkészítő gépet.
1960
Ez az áttörés időszaka a márka számára. Bevezetik az európai piacra. Ugyanakkor a gyártó a korabeli receptúrának köszönhetően akár 21 napig is garantálhatja a sajt frissességét a fogyasztók számára.
1980.
A Philadelphia sajt új ízei jelennek meg a piacon. A vásárlóknak nagyobb választási lehetőségük van a termék zsírtartalmát illetően is.
2009.
A minőség új formát ölt. A Philadelphia sajtot jellegzetes, ovális kiszerelésben árusítják
Ma
A Philadelphia sajt szinte mindenhol felismerhető a világon. Továbbra is hű marad az alkotója vallott elvekhez, az elismert minőség és a finom íz ikonjaként.
A Philadelphia sajt lengyelországi forgalmazója a Zott Polska. Jelenlegi 5 termékváltozat közül választhatnak a fogyasztók: Philadelphia Original krémsajt, Philadelphia Light csökkentett zsírtartalmú sajt, Philadelphia sajt fűszernövényekkel és Philadelphia Milka csokis sajt.
A Philadelphia krémsajtos szendvicskrém nagyon jó választás szendvicsekbe, főzéshez, vagy sütéshez.
Exquisa krémsajt
Az Exquisa krémsajt sokoldalúsága a szállodákban és éttermekben
A gasztronómiai művészet dinamikus birodalmában a szakácsok folyamatosan olyan innovatív alapanyagokat keresnek, amelyek emelik az étkezési élményt, és elbűvölik az igényes mecénások ízlését. A krémes állagáról, gazdag ízéről és sokoldalúságáról híres Exquisa krémsajt kulináris gyöngyszemként jelenik meg, amely határtalan lehetőségeket rejt magában a szállodákban és éttermekben. A dekadens desszertektől a sós finomságokig az Exquisa krémsajt vászonként szolgál a kulináris kreativitás számára, és számtalan lehetőséget kínál a szakácsok számára, hogy elkápráztassák és inspirálják vendégeiket. Ez az esszé az Exquisa krémsajt szállodákban és éttermekben való sokrétű alkalmazásait vizsgálja, kiemelve szerepét az ízek, a textúrák és az étkezési élmények javításában.
Kényeztető desszertek
Az Exquisa krémsajt könnyedén készíthet olyan kényeztető desszerteket, amelyek elkápráztatják az ízlelőbimbókat, és maradandó benyomást hagynak az étkezőben. A klasszikus sajttortáktól és krémes tiramisutól az elegáns parféig és dekadens habokig az Exquisa krémsajt bársonyos textúrája és gazdag íze a felejthetetlen desszertkínálat sarokköveként szolgál. Sokoldalúsága lehetővé teszi a szakácsok számára, hogy sokféle ízzel és összetevővel kísérletezzenek, a csípős citrushéjtól és zamatos bogyóktól kezdve az aromás fűszerekig és a kényeztető csokoládékig, így a desszertek sokféle ízlést és ízlést kielégítenek.
Gourmet kenhető és mártogatós
A sós konyha birodalmában az Exquisa krémsajt sokoldalú összetevőként jelenik meg az ínyenc kenhető és mártogatós ételek elkészítéséhez, amelyek új magasságokba emelik az étkezési élményt. Akár friss fűszernövényekkel és fokhagymával keverve ízletes gyógynövénykrémet készít, akár sült paprikával és szárított paradicsommal kombinálva a mediterrán ihletésű mártogatáshoz, az Exquisa krémsajt mélységet, gazdagságot és összetettséget ad minden falatnak. Sima állagának és krémes textúrájának köszönhetően tökéletes vászon a kulináris kísérletezéshez, lehetővé téve a szakácsok számára, hogy személyre szabják az ízeket és a textúrákat, hogy megfeleljenek a létesítmény egyedi identitásának és ízének.
Kézműves sütemények és pékáruk
Az Exquisa krémsajt titkos összetevője a kézműves péksütemények és pékáruk készítésének, amelyek gyönyörködtetik az érzékeket, melegséget és nosztalgiát keltenek. A pelyhes dánoktól és vajas croissant-tól a puha pogácsákig és finom tortákig az Exquisa krémsajt nedvességet, dússágot és finom tapintásosságot ad a sült csemegéknek, így olyan ellenállhatatlan finomságokat eredményez, amelyek miatt a vendégek még többet térnek vissza. Az édes és sós ízek fokozására való képessége sokoldalúan kiegészíti a cukrász repertoárját, végtelen lehetőségeket kínálva a sült édességek birodalmában.
Krémes szószok és öntetek
Az Exquisa krémsajt krémes állaga és pazar érzete a szájban ideális alapot biztosít olyan krémes szószok és öntetek készítéséhez, amelyek a hétköznapi ételeket különleges kulináris alkotásokká emelik. Akár egy bársonyos Alfredo-szószba keverjük tésztához, akár friss fűszernövényekkel és ecettel keverjük a csípős salátaöntethez, az Exquisa krémsajt mélységet, krémességet és egy csipetnyi kényeztetést kölcsönöz minden ételnek. Sokoldalúsága lehetővé teszi a szakácsok számára, hogy különféle ízprofilokkal és kulináris technikákkal kísérletezzenek, így olyan szószokat és önteteket eredményeznek, amelyek javítják az általános étkezési élményt, és maradandó benyomást keltenek a vendégekben.
Étrendi alkalmazkodóképesség
A változatos étkezési preferenciák és korlátozások által fémjelzett korszakban az Exquisa krémsajt sokoldalú megoldást kínál a különböző kulináris igényű vendégek igényeinek kielégítésére. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus, gluténmentes vagy laktózmentes ételekhez használják, az Exquisa krémsajt sokoldalú összetevőként szolgál, amely kielégíti az étkezési preferenciák széles skáláját anélkül, hogy az ízben vagy a minőségben kompromisszumot kellene kötnie. Alkalmazkodóképessége értékes összetevővé teszi a szállodák és éttermek számára, amelyek minden vendég számára befogadó és kielégítő étkezési élményt kívánnak nyújtani, étkezési korlátozásaitól vagy preferenciáitól függetlenül.
Az Exquisa krémsajt kulináris kuriózumként a kreativitás és az innováció esszenciáját testesítheti meg a szállodákban és éttermekben. A kényeztető desszertektől és az ínyenc kenhető kenőcsöktől a kézműves péksüteményekig és tejszínes szószokig az Exquisa krémsajt sokoldalú vásznat kínál a séfeknek a kulináris kifejezéshez, lehetővé téve számukra, hogy olyan ételeket készítsenek, amelyek gyönyörködtetik az érzékeket és inspirálják a képzeletet. Gazdag íze, krémes textúrája és alkalmazkodóképessége értékes kiegészítője minden kulináris repertoárnak, lehetővé téve a szakácsok számára, hogy feljavítsák az étkezési élményt, és a gasztronómiai boldogság felejthetetlen pillanatait teremtsék meg vendégeiknek. Ahogy a szállodák és éttermek folyamatosan újítanak és fejlődnek a változó fogyasztói preferenciákra és kulináris trendekre reagálva, az Exquisa krémsajt készen áll arra, hogy központi szerepet játsszon a gasztronómia jövőjének alakításában és az ízek elkápráztatásában szerte a világon.
Érdemes elolvasni a divany.hu nagy krémsajt tesztjéről írt cikket.
Vissza a Philadelphia és Exquisa krémsajt oldalról az Elemiszernet főoldalra >