Kiemelkedő színvonalú élelmiszer nagykereskedés és webshop. Segítünk a minőségi termékek, jó áron és pontos határidőre történő szállításában.
Kérdése van? +36209754476
A Gran Biraghi sajt 100%-ban olasz tejtermék, teljesen természetes és tartósítószerek nélkül. A frissességkímélő csomagolásnak köszönhetően mindig friss. Közvetlenül a forma szívéből.
Gran Ricotta Super Cremosa: édes és krémes ricotta, amelyet folyamatos innovációs befektetések eredményeként nyernek. Bármilyen finom, sós receptekben kiváló, desszertekben pedig különleges. Próbáld ki tiramisuban mascarpone helyett, sajttortában pedig a klasszikus kenhető sajt helyett.
TEJsavó, KRÉM, só, savanyúságot korrigáló: citromsav
Energia
754 kJ - 181 kcal
Zsír
13 g
ebből telített zsírsavak
8,6 g
Szénhidrát
6,5 g
ebből cukrok
Fehérje
10 g
Só
0,31 g
hűtőszekrényben +2°C / +4°C hőmérsékleten.
ELFOGYOTT A MASCARPONE? 4 DOLOG, AMIVEL EL TUDOD ÉRNI A HASONLÓ ÍZT ÉS HATÁST!
Kétségtelen, hogy a mascarpone nagyon finom, de sajnos zsírban gazdag és meglehetősen drága is. Ha tehát szükséged van erre a bársonyos-krémes alapanyagra, cseréld le más, olcsóbb és egészségesebb alapanyagokra. Gazdag, vajas ízét és lágy textúráját nehéz megismételni, de nem lehetetlen.
Bár a mascarponét a legtöbb esetben krémsajtként aposztrofálják, a tejszínes krém elnevezés jobban passzolna a finomságához. Szinte bármire használhatjuk. A szokásos olasz édességek mellett a tejszín alternatívájaként vagy sütemények töltelékeként is remek, de fagylaltokban is megállja a helyét, jól harmonizál a zöldségekkel, és remekül tudja kombinálni a szószokhoz szánt alapanyagainkat. De mi van akkor, ha nincs otthon? Akkor mi legyen mascarpone helyett?
Igazán formabarát helyettesítő, hiszen míg a krémsajt kb. Zsírtartalma 33 százalék, míg a mascarponé akár 75 százalék is lehet. Sós ételekben nagyon jól bevált, édességeknél egy kis vajjal és tejszínhabbal kell kicsit feldobni.
Mindkettő olasz sajt, kenhető és édes. A ricotta azonban sokkal nedvesebb és sajtosabb, szemcsés textúrájú. Mivel kevesebb zsírt tartalmaz, és az íze sem annyira vajas, bársonyos, ha mascarpone helyett használjuk, keverjük össze egy kis tejszínhabbal és sajtkrémmel. Ez a kombó az ízével bárkit megtéveszt, de kalóriatartalma lényegesen kevesebb.
A Creme fraiche a mascarpone francia változata, persze némi eltéréssel. A Creme fraiche nem olyan sűrű és zsíros, nem édes, inkább savanykás ízű, ezért nem minden sütiben helyettesíti jól a mascarponét. De sajttorták készítéséhez, levesekhez, szószokhoz, pizzákhoz is tökéletes. A jó hír: a kalória- és koleszterintartalom lényegesen alacsonyabb, ezért mindenképpen érdemes lecserélni.
A tejföl hasonló állagú, mint a mascarponé, de nem annyira krémes és kevésbé zsíros. A mascarponét a sós ételekben tudod vele a legjobban helyettesíteni, édességben nem igazán működik - bár a sütemények bevonására készült cukormázhoz nyugodtan tehetjük. Egyébként kiváló helyettesítője leveseknek, önteteknek, szószoknak és mártogatósoknak.
Saját, otthoni készítésű mascarpone krémet elérhetünk a következő képpen. Krémsajtból, tejszínből és vajból is elkészítheted saját mascarponét. A szobahőmérsékletű sajtkrémet villával lazítsuk fel, adjuk hozzá a tejszínt, és robotgéppel keverjük simára. Adjunk hozzá egy kevés puha vajat, és folytassuk a turmixolást, amíg olyan gazdag és krémes nem lesz, mint a mascarponé. Még finomabb lesz, ha hozzáadunk egy csipet citromlevet.