Kiemelkedő színvonalú élelmiszer nagykereskedés és webshop. Segítünk a minőségi termékek, jó áron és pontos határidőre történő szállításában.

Az elelmiszernet.hu a minőségi élelmiszerek otthona

Kérdése van? +36209754476

Kategóriák
Az elelmiszernet.hu a minőségi élelmiszerek otthona

Kérdése van? +36209754476

  • Kategóriák
    • Akciók
    • Élelmiszernet termékkatalógus
    • Kukoricapehely, gabonapehely
    • Zöldség chips, csicseriborsó snack
    • Tortalap, gofri
    • Kétszersült, lapkenyér
    • Csokoládé, nápolyi, keksz
    • Sajt, sajtkészítmény
    • Krémsajt, sajtkrém, szendvicskrém
    • Vegán és mentes temékek, növényi alapú tömbök és szeletek
    • Puding, mousse
    • Tejes italok
    • Vaj, margarin
    • Kávétejszín
    • UHT tejtermékek
    • Sütőolaj
    • Sütési alapanyagok - HoReCa
    • Fűszer, ételízesítő - HoReCa
    • Instant leves, krumplipüré por
    • Szószok, mártások
    • Kávé
    • Tea
  • Rövid szavatosságú élelmiszer akció
  • Séfeknek
  • Cukrászoknak
  • F&B manager
  • Irodáknak
  • Blog
  1. Tészta

Tészta

La Molisana durum tészta - gluténmentes, bio és teljes kiőrléű változatokban is

Próbálja ki eredeti olasz La Molisana durum tészta kínálatunkat, ezekkel a termékekkel ki tudja szolgálni a speciálisan étkező vendégeiket is az elképesztően finom olasz receptek alapján.

Szűrés
Mentes és vegán
Íz
Forma
27 termék
La Molisana Farfalle Rigate No66 500g

La Molisana Farfalle Rigate No66 500g

Gyártó
:
LA MOLISANA
EAN
:
8004690106600
Nettó  599 Ft
Bruttó 761 Ft
Átmenetileg nem vásárolható!
La Molisana Farfalle Rigate teljes kiőrlésű No66 500g

La Molisana Farfalle Rigate teljes kiőrlésű No66 500g

Gyártó
:
LA MOLISANA
Rövid szavidő
:
-30% 649Ft/db
Szavidő
:
2025.01.01.
Nettó  649 Ft
Bruttó 824 Ft
Átmenetileg nem vásárolható!
La Molisana Fusilli Bio Organic No28 500g

La Molisana Fusilli Bio Organic No28 500g

Gyártó
:
LA MOLISANA
Rövid szavidő
:
-25% 699Ft/db
Szavidő
:
2024.11.19.
Nettó  699 Ft
Bruttó 888 Ft
Átmenetileg nem vásárolható!
La Molisana Fusilli gluténmentes No28 400g

La Molisana Fusilli gluténmentes No28 400g

Gyártó
:
LA MOLISANA
Rövid szavidő
:
-30% 969Ft/db
Szavidő
:
2024.11.27.
Nettó  999 Ft
Bruttó 1 269 Ft
Átmenetileg nem vásárolható!
La Molisana Fusilli No28 3000g

La Molisana Fusilli No28 3000g

Gyártó
:
LA MOLISANA
EAN
:
8004690603048
La Molisana Fusilli No28 500g

La Molisana Fusilli No28 500g

Gyártó
:
LA MOLISANA
EAN
:
8004690052846
Nettó  599 Ft
Bruttó 761 Ft
Átmenetileg nem vásárolható!
La Molisana Fusilli teljes kiőrlésű No28 500g

La Molisana Fusilli teljes kiőrlésű No28 500g

Gyártó
:
LA MOLISANA
EAN
:
8004690612804
Nettó  649 Ft
Bruttó 824 Ft
Átmenetileg nem vásárolható!
La Molisana Fusilli Tricolore No309 500g

La Molisana Fusilli Tricolore No309 500g

Gyártó
:
LA MOLISANA
EAN
:
8004690110010
Nettó  649 Ft
Bruttó 824 Ft
Átmenetileg nem vásárolható!
La Molisana Gnocchi di patate gluténmentes No624 2x250g

La Molisana Gnocchi di patate gluténmentes No624 2x250g

Gyártó
:
LA MOLISANA
EAN
:
8004690087671
Nettó  1 349 Ft
Bruttó 1 713 Ft
Átmenetileg nem vásárolható!
La Molisana Gnocchi di patate No622 500g

La Molisana Gnocchi di patate No622 500g

Gyártó
:
LA MOLISANA
EAN
:
8004690203002
La Molisana Lasagne No219 500g

La Molisana Lasagne No219 500g

Gyártó
:
LA MOLISANA
Rövid szavidő
:
-30% - ár: 949 Ft/db
Szavidő
:
2025.04.30
Nettó  989 Ft
Bruttó 1 256 Ft
Átmenetileg nem vásárolható!
La Molisana Linguine No6 500g

La Molisana Linguine No6 500g

Gyártó
:
LA MOLISANA
EAN
:
8004690050620
Nettó  599 Ft
Bruttó 761 Ft
Átmenetileg nem vásárolható!
 

Egy finom durum tészta, spagetti recept

Három paradicsomos spagetti

"Egy igazán ínyenc kombináció a helyi alapanyagok és ízek igazi szerelmeseinek; így definiálhatjuk a Caserecce La Molisana receptjét."

 

Nagyon jó ízű és könnyű ebédet fogunk készítni, amely már a nevéből adódóan azt ígéri, hogy a legjobbat hozza ki magából a gyönyörű Molisana durum tésztával és a többi finom alapanyaggal kombinálva.

Vékonyre szeletelt friss vargánya gomba, extra szűz olívaolajban kakukkfűvel megpirítva néhány szeletelt paradicsom hozzáadásával. A paradicsom meleg és hívogató színt kölcsönöz ételünknek, a megfelelő fűszerezés a Házi három paradicsomos spagettink elkészítéséhez. A tésztát al dente, azaz fogkeményre főzzük megőrizve az ízét és a forma sajátosságait.

La Molisana durum tészta - Spagetti recept

Hozzávalók

  • Spagetti La Molisana, 200 g
  • 5 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Chili, ízlés szerint
  • Zsemlemorzsa, ízlés szerint
  • Reszelt Grana Padano, 20 g
  • Bazsalikom, 2 levél díszítéshez
  • Extra szűz olívaolaj, ízlés szerint
  • Só ízlés szerint.

Megnézheted a főzést a La Molisana olasz nyelvű YouTube csatornáján >

Bemutatkozik a Penne a La Molisana kínálatból

Milyen típusú Pennék léteznek?

Belül üreges, a végeinél átlósan levágva, a penne a makaróni sajátos változataként született.

"Egy igazán ínyenc kombináció a helyi alapanyagok és ízek igazi szerelmeseinek; így definiálhatjuk a Caserecce La Molisana receptjét."

 

Valójában, amikor 1865-ben Genovában szabadalmaztatták a mai pennevágó ősét, amely képes volt átlósan felszeletelni a tésztát anélkül, hogy szétesett volna, az eredmény azonnali siker lett. A Penne a spagetti után a második legnépszeűbb tészta forma lett az olasz emberek asztalán.

Sokféle penne létezik, méretük, alapanyaguk és feldolgozásuk különböző. A klasszikusok mellett, találhatunk bio, teljes kiőrlésű és a gluténmentes változatokat is. A különböző penne-fajták között célszerű megkülönböztetni a penne rigate-t (bordás: ezek a legnépszerűbb tésztafajták Olaszországban) a sima felületű penne tésztától.

 

Milyen formájú a penne durum tészta?

A Penne egy nagyon sokoldalú rövid tésztafajta, amely hatékonyan kombinálható bármilyen szósszal, különösen a tejszín alapú szószokkal és egyébb fehér szószokkal. A penne tészta kínálatban is vannak különböző méretűek, így többféle formátumot is meghatározhatnak, például félpennét, pennettet és pennettine-t.

A különböző típusú pennék és a felsorolt számtalan forma keresztezésével több változat is készíthető. A legegyszerűbbektől kezdve egészen a legkeresettebb típusokig megtaláljuk a klasszikus penne sima, a leggyakrabban használt penne rigate (négy változatban: klasszikus, teljes kiőrlésű, gluténmentes és bio), pennettine, pennette (sima ill. rigate), a fél penne rigate klasszikus és integrált, a mezzanine penne és a zászlórudak mindkét változatban, a sima vagy a bordás változatban.

Ezért a sokféle választék miatt mindenképpen érdemes kipróbálni a főzést! Próbálja ki a különféle penne-recepteket, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, melyeket a La Molisana honlapján találhat meg. Miis időről időre fogunk publikálni finom olasz tészta recepteket a weboldalunk blogjában. Válaszd ki a La Molisana kínálatából azokat, amelyek a leginkább inspirálnak, és kezdd el a főzést!

 

Az olasz durum tészta kulináris végtelensége

Durum tészta receptAz olasz konyhák szívében, ahol a hagyomány találkozik az innovációval, egy kulináris kincs állta ki az idő próbáját – az olasz durum tészta. Jellegzetes állagával, kiváló ízével és gazdag kulturális örökségével a durumtészta különleges helyet foglal el a kulináris világban. Ezen a gasztronómiai utazáson feltárjuk ennek az időtlen olasz alapanyagnak az eredetét, jellemzőit és tartós vonzerejét, bemutatva, hogy miért továbbra is a hitelesség és a kiválóság szimbóluma a globális kulináris tájon.

 

A durumbúza gyökerei az olasz tésztában

Az olasz durum tészta magja az egyedülálló durumbúza néven ismert gabona. Dél-Olaszország napsütötte mezőin termesztett kemény búzafajta robusztus állaggal és magas fehérjetartalommal rendelkezik, így ideális alapja a tésztagyártásnak. A durumbúza termesztése évszázados múltra tekint vissza, a gazdálkodók gondosan gondozzák terményeiket, hogy biztosítsák a legmagasabb minőségű gabonát a tésztakészítéshez. Ez az aprólékos termesztés adja az olasz durumtészta jellegzetes karakterét és ellenálló képességét.

 

A tésztakészítés művészete

Az olasz durum tészta készítése generációkon át öröklődő művészeti forma. Hagyományosan a tésztakészítés gyakorlatias folyamat, ahol a képzett kézművesek gondosan keverik a durumbúza búzadarát vízzel, hogy szilárd, rugalmas tésztát hozzanak létre. Ezt a tésztát aprólékosan megformázzák különféle tésztafajtákká, az ikonikus spagettitől a bonyolult farfalle-ig. A tésztát hagyják természetesen megszáradni, ami egy döntő lépés, amely javítja az állagát és gazdag, kiadós ízt kölcsönöz.

 

A durumtészta egyedi textúrája

Olasz durum tésztaAz olasz durumtészta egyik meghatározó tulajdonsága a páratlan állaga. A durumbúza magas fehérjetartalma szilárd és rágós állagot hoz létre, amely jól áll a különféle főzési módokon. Legyen szó egy klasszikus spagetti étel al dente tökéletességéről vagy a penne rigate megnyugtató falatáról, a durum tészta állaga kifinomultságot és hitelességet kölcsönöz minden kulináris alkotásnak. Ez az egyedi textúra teszi lehetővé, hogy a durumtészta átölelje a szószokat, harmonikus táncba keverve az ízeket.

 

Kulináris sokoldalúság a konyhában

Az olasz durum tészta sokoldalú vászonként szolgál a kulináris kreativitáshoz. Robusztus állaga és szósztartó képessége ideális társává teszi számtalan étel elkészítéséhez. Az aglio e olio egyszerűségétől a kiadós bolognai összetettségéig a durumtészta kecsesen és eleganciával alkalmazkodik a különféle ízprofilokhoz. A rendelkezésre álló változatos formák, méretek és textúrák a kulináris preferenciák széles skáláját szolgálják ki, biztosítva, hogy minden alkalomra legyen tökéletes durum tészta-fajta.

 

A durumbúza tészta tápértéke

A kulináris csábításon túl az olasz durumtészta táplálkozási ütést hoz az asztalra. A durumbúza összetett szénhidrátok gazdag forrása, amely tartós energiafelszabadítást biztosít. Ezenkívül olyan alapvető tápanyagokat tartalmaz, mint a B-vitaminok, a vas és a magnézium. A kiegyensúlyozott étrend részeként a durum tészta nemcsak a kielégítő kulináris élményhez, hanem az általános jó közérzethez is hozzájárul.

 

Az olasz durumtészta globális hatása

"Az olasz durumtészta kulturális gyökereit meghaladva globális kulináris jelenséggé vált. Népszerűsége világszerte megugrott, és Tokiótól New Yorkig a konyhák alaptermékévé vált."

 

A durum tészta kidolgozottságának, állagának és ízének megbecsülése egy puszta összetevőn túl emelte; ma már a minőség és a hitelesség szimbóluma, amely az olasz kulináris hagyományok esszenciáját képviseli a nemzetközi porondon.

 

Fenntarthatóság és durum mezőgazdaság

Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapott a fenntartható étkezési gyakorlat, és ez alól a durumtészta világa sem kivétel. Az olasz termelők egyre inkább alkalmazzák a környezetbarát gazdálkodási módszereket, hangsúlyozzák a felelős vízhasználatot és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat. A durum tészta választásával a fogyasztók olyan termékhez igazodnak, amely nem csak az ízét és az állagát biztosítja, hanem a fenntarthatóbb és környezettudatosabb élelmiszeripar iránti elkötelezettséget is tükrözi.

 

Az olasz konyha mindenkihez közel van

Az olasz durum tészta időtlen eleganciájával, jellegzetes állagával és kulturális jelentőségével az olasz konyha lelkét testesíti meg. Dél-Olaszország napsütötte mezőitől a világ konyháiig a durumtészta a hagyományos kézműves mesterség tartós vonzerejének és a jó ételek iránti egyetemes szeretetnek a bizonyítéka. Miközben ízleljük minden falat gazdagságát, ünnepeljük a kulináris utazást, amely elhozta számunkra az olasz durum tészta rendkívüli ajándékát, amely túlmutat a határokon és továbbra is egyesíti az ételek szerelmeseit a kivételes és hagyományos ízek és a régi idők iránti szeretetben.

"A durum tészta ideális választás a az olasz ételek rajongóinak. Sok előnye van, pl. kalória tartalma is sokkal alacsonyabb a hagyományos társaiénál. Vitaminokat és fehérjét tartalmaz, magas rost tartalmának köszöntően gyorsan kiürül az emberi szervezetből."

 

Nem nagyon hizlal a durumtészta, ami durumbúza lisztből készül, tojás nélkül. A tradicionális olasz tészta két fő összetevőből áll: durumlisztből és vízből. A benne lévő keményítő lassabban bomlik le, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, ezért óvatos adagokban cukorbetegek is fogyaszthatják Ízben szinte észrevehetetlen a különbség a hagyományos tésztákhoz képest, mi amúgy jobban is szeretjük, mert nem ütközik ki rajta a tojás íz. Választékunkban talál gluténmentes durum tészta, bio és teljes kiörlésű durumtészta termékeket is.

 

Vissza a La Molisana durum tészta oldalról az Élelmiszernet főoldalra >

 

Kedvencek
  • Krémsajtok
  • Főzőtejszín, habtejszín
  • Sütőolaj, étolaj
  • Vegán - sajt alternatíva
  • Élelmiszer nagykereskedés
  • Sajtok
  • Sütési alapanyagok
  • Tea különlegességek
  • Kávé
  • Kávé tejszínek
  • Fűszerek
  • Kukoricapehely
  • Zöldségchips
Blog, vásárlás, információk
  • Instant levesek
  • Dr. Oetker sütési alapanyagok
  • Epres sült sajtorta recept
  • Ketchup, majonéz
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Élelmiszer Net Kft.
  • Hotel kiszolgálás
  • Étterem kiszolgálás
  • Irodai rendelés kiszolgálás
  • 2040 Budaörs, Vak Bottyán u. 24.
  • +36209754476
  • hello@elelmiszernet.hu
  • Margarin a HORECA-ban
  • Élelmiszer nagykereskedés
  • Élelmiszer rendelés
  • Élelmiszer webshop
  • wiki élelmiszer
  • facebook

  • Akciók
  • Élelmiszernet termékkatalógus
  • Kukoricapehely, gabonapehely
  • Zöldség chips, csicseriborsó snack
  • Tortalap, gofri
  • Kétszersült, lapkenyér
  • Csokoládé, nápolyi, keksz
  • Sajt, sajtkészítmény
  • Krémsajt, sajtkrém, szendvicskrém
  • Vegán és mentes temékek, növényi alapú tömbök és szeletek
  • Puding, mousse
  • Tejes italok
  • Vaj, margarin
  • Kávétejszín
  • UHT tejtermékek
  • Sütőolaj
  • Sütési alapanyagok - HoReCa
  • Fűszer, ételízesítő - HoReCa
  • Instant leves, krumplipüré por
  • Szószok, mártások
  • Kávé
  • Tea
  • Rövid szavatosságú élelmiszer akció
  • Séfeknek
  • Cukrászoknak
  • F&B manager
  • Irodáknak
  • Blog
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.