Bruttó 939 Ft
Tészta
La Molisana durum tészta - gluténmentes, bio és teljes kiőrléű változatokban is
Próbálja ki eredeti olasz La Molisana durum tészta kínálatunkat, ezekkel a termékekkel ki tudja szolgálni a speciálisan étkező vendégeiket is az elképesztően finom olasz receptek alapján.
Bruttó 939 Ft
Bruttó 939 Ft
Bruttó 939 Ft
Bruttó 1 396 Ft
Bruttó 889 Ft
Bruttó 889 Ft
Bruttó 1 523 Ft
Bruttó 1 396 Ft
Egy finom durum tészta, spagetti recept
Három paradicsomos spagetti
Nagyon jó ízű és könnyű ebédet fogunk készítni, amely már a nevéből adódóan azt ígéri, hogy a legjobbat hozza ki magából a gyönyörű Molisana durum tésztával és a többi finom alapanyaggal kombinálva.
Vékonyre szeletelt friss vargánya gomba, extra szűz olívaolajban kakukkfűvel megpirítva néhány szeletelt paradicsom hozzáadásával. A paradicsom meleg és hívogató színt kölcsönöz ételünknek, a megfelelő fűszerezés a Házi három paradicsomos spagettink elkészítéséhez. A tésztát al dente, azaz fogkeményre főzzük megőrizve az ízét és a forma sajátosságait.
Hozzávalók
- Spagetti La Molisana, 200 g
- 5 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- Chili, ízlés szerint
- Zsemlemorzsa, ízlés szerint
- Reszelt Grana Padano, 20 g
- Bazsalikom, 2 levél díszítéshez
- Extra szűz olívaolaj, ízlés szerint
- Só ízlés szerint.
Megnézheted a főzést a La Molisana olasz nyelvű YouTube csatornáján >
Bemutatkozik a Penne a La Molisana kínálatból
Milyen típusú Pennék léteznek?
Belül üreges, a végeinél átlósan levágva, a penne a makaróni sajátos változataként született.
Valójában, amikor 1865-ben Genovában szabadalmaztatták a mai pennevágó ősét, amely képes volt átlósan felszeletelni a tésztát anélkül, hogy szétesett volna, az eredmény azonnali siker lett. A Penne a spagetti után a második legnépszeűbb tészta forma lett az olasz emberek asztalán.
Sokféle penne létezik, méretük, alapanyaguk és feldolgozásuk különböző. A klasszikusok mellett, találhatunk bio, teljes kiőrlésű és a gluténmentes változatokat is. A különböző penne-fajták között célszerű megkülönböztetni a penne rigate-t (bordás: ezek a legnépszerűbb tésztafajták Olaszországban) a sima felületű penne tésztától.
Milyen formájú a penne durum tészta?
A Penne egy nagyon sokoldalú rövid tésztafajta, amely hatékonyan kombinálható bármilyen szósszal, különösen a tejszín alapú szószokkal és egyébb fehér szószokkal. A penne tészta kínálatban is vannak különböző méretűek, így többféle formátumot is meghatározhatnak, például félpennét, pennettet és pennettine-t.
A különböző típusú pennék és a felsorolt számtalan forma keresztezésével több változat is készíthető. A legegyszerűbbektől kezdve egészen a legkeresettebb típusokig megtaláljuk a klasszikus penne sima, a leggyakrabban használt penne rigate (négy változatban: klasszikus, teljes kiőrlésű, gluténmentes és bio), pennettine, pennette (sima ill. rigate), a fél penne rigate klasszikus és integrált, a mezzanine penne és a zászlórudak mindkét változatban, a sima vagy a bordás változatban.
Ezért a sokféle választék miatt mindenképpen érdemes kipróbálni a főzést! Próbálja ki a különféle penne-recepteket, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, melyeket a La Molisana honlapján találhat meg. Miis időről időre fogunk publikálni finom olasz tészta recepteket a weboldalunk blogjában. Válaszd ki a La Molisana kínálatából azokat, amelyek a leginkább inspirálnak, és kezdd el a főzést!
Az olasz durum tészta kulináris végtelensége
Az olasz konyhák szívében, ahol a hagyomány találkozik az innovációval, egy kulináris kincs állta ki az idő próbáját – az olasz durum tészta. Jellegzetes állagával, kiváló ízével és gazdag kulturális örökségével a durumtészta különleges helyet foglal el a kulináris világban. Ezen a gasztronómiai utazáson feltárjuk ennek az időtlen olasz alapanyagnak az eredetét, jellemzőit és tartós vonzerejét, bemutatva, hogy miért továbbra is a hitelesség és a kiválóság szimbóluma a globális kulináris tájon.
A durumbúza gyökerei az olasz tésztában
Az olasz durum tészta magja az egyedülálló durumbúza néven ismert gabona. Dél-Olaszország napsütötte mezőin termesztett kemény búzafajta robusztus állaggal és magas fehérjetartalommal rendelkezik, így ideális alapja a tésztagyártásnak. A durumbúza termesztése évszázados múltra tekint vissza, a gazdálkodók gondosan gondozzák terményeiket, hogy biztosítsák a legmagasabb minőségű gabonát a tésztakészítéshez. Ez az aprólékos termesztés adja az olasz durumtészta jellegzetes karakterét és ellenálló képességét.
A tésztakészítés művészete
Az olasz durum tészta készítése generációkon át öröklődő művészeti forma. Hagyományosan a tésztakészítés gyakorlatias folyamat, ahol a képzett kézművesek gondosan keverik a durumbúza búzadarát vízzel, hogy szilárd, rugalmas tésztát hozzanak létre. Ezt a tésztát aprólékosan megformázzák különféle tésztafajtákká, az ikonikus spagettitől a bonyolult farfalle-ig. A tésztát hagyják természetesen megszáradni, ami egy döntő lépés, amely javítja az állagát és gazdag, kiadós ízt kölcsönöz.
A durumtészta egyedi textúrája
Az olasz durumtészta egyik meghatározó tulajdonsága a páratlan állaga. A durumbúza magas fehérjetartalma szilárd és rágós állagot hoz létre, amely jól áll a különféle főzési módokon. Legyen szó egy klasszikus spagetti étel al dente tökéletességéről vagy a penne rigate megnyugtató falatáról, a durum tészta állaga kifinomultságot és hitelességet kölcsönöz minden kulináris alkotásnak. Ez az egyedi textúra teszi lehetővé, hogy a durumtészta átölelje a szószokat, harmonikus táncba keverve az ízeket.
Kulináris sokoldalúság a konyhában
Az olasz durum tészta sokoldalú vászonként szolgál a kulináris kreativitáshoz. Robusztus állaga és szósztartó képessége ideális társává teszi számtalan étel elkészítéséhez. Az aglio e olio egyszerűségétől a kiadós bolognai összetettségéig a durumtészta kecsesen és eleganciával alkalmazkodik a különféle ízprofilokhoz. A rendelkezésre álló változatos formák, méretek és textúrák a kulináris preferenciák széles skáláját szolgálják ki, biztosítva, hogy minden alkalomra legyen tökéletes durum tészta-fajta.
A durumbúza tészta tápértéke
A kulináris csábításon túl az olasz durumtészta táplálkozási ütést hoz az asztalra. A durumbúza összetett szénhidrátok gazdag forrása, amely tartós energiafelszabadítást biztosít. Ezenkívül olyan alapvető tápanyagokat tartalmaz, mint a B-vitaminok, a vas és a magnézium. A kiegyensúlyozott étrend részeként a durum tészta nemcsak a kielégítő kulináris élményhez, hanem az általános jó közérzethez is hozzájárul.
Az olasz durumtészta globális hatása
A durum tészta kidolgozottságának, állagának és ízének megbecsülése egy puszta összetevőn túl emelte; ma már a minőség és a hitelesség szimbóluma, amely az olasz kulináris hagyományok esszenciáját képviseli a nemzetközi porondon.
Fenntarthatóság és durum mezőgazdaság
Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapott a fenntartható étkezési gyakorlat, és ez alól a durumtészta világa sem kivétel. Az olasz termelők egyre inkább alkalmazzák a környezetbarát gazdálkodási módszereket, hangsúlyozzák a felelős vízhasználatot és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat. A durum tészta választásával a fogyasztók olyan termékhez igazodnak, amely nem csak az ízét és az állagát biztosítja, hanem a fenntarthatóbb és környezettudatosabb élelmiszeripar iránti elkötelezettséget is tükrözi.
Az olasz konyha mindenkihez közel van
Az olasz durum tészta időtlen eleganciájával, jellegzetes állagával és kulturális jelentőségével az olasz konyha lelkét testesíti meg. Dél-Olaszország napsütötte mezőitől a világ konyháiig a durumtészta a hagyományos kézműves mesterség tartós vonzerejének és a jó ételek iránti egyetemes szeretetnek a bizonyítéka. Miközben ízleljük minden falat gazdagságát, ünnepeljük a kulináris utazást, amely elhozta számunkra az olasz durum tészta rendkívüli ajándékát, amely túlmutat a határokon és továbbra is egyesíti az ételek szerelmeseit a kivételes és hagyományos ízek és a régi idők iránti szeretetben.
Nem nagyon hizlal a durumtészta, ami durumbúza lisztből készül, tojás nélkül. A tradicionális olasz tészta két fő összetevőből áll: durumlisztből és vízből. A benne lévő keményítő lassabban bomlik le, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, ezért óvatos adagokban cukorbetegek is fogyaszthatják Ízben szinte észrevehetetlen a különbség a hagyományos tésztákhoz képest, mi amúgy jobban is szeretjük, mert nem ütközik ki rajta a tojás íz. Választékunkban talál gluténmentes durum tészta, bio és teljes kiörlésű durumtészta termékeket is.
Vissza a La Molisana durum tészta oldalról az Élelmiszernet főoldalra >