La Molisana spagetti Fitaki sajttal
La Molisana spagetti citrommal és Fitaki sajttal
La Molisana spagetti citrommal és Fitaki sajttal
Ebben az esős évszakban már nagyon várjuk a nyarat, de még sokára jön, erért dobjuk fel a hetet egy nyári étellel! Május végétől jönnek majd csak az első bogyók és végre megérkeznek majd a zsenge zöldek: friss cukkini, bébispenót, kakukkfű, metélőhagyma. Addig is mindenki a saját ízlése szerint tud válogatni a mediterrán importból a különböző finom zöldségekből. Érdekes, hogy a Fitaki sajttal minden friss zöldség tökéletesen passzolhat. A spagettibe tettünk zsenge zöldborsót, zsenge brokkolit, újhagymát és a kellemesen csípős sajthoz mindegyik nagyon passzol.
Nem véletlen, hogy az egyik kedvenc alapanyagunk, tulajdonképpen egy joker. Ha van otthon egy csomag belőle, akkor bármi megtörténhet: váratlan vendégek érkezhetnek, vagy csak egy hosszú munkanap után szeretnénk megvenni magunkat valami nagyon finomsággal, egyszerűen megtehetjük.
Most igazán könnyedre, ruganyosra, mondhatni görögösre készítettük, citromlével, citromhéjjal, de remek kiegészítő a kakukkfű és a jó minőségű olívaolaj is.
Citromos La Molisana spagetti Fitaki sajttal hozzávalók 4 adaghoz
- 40 dkg La Molisana spagetti
- só
- 1 evőkanál vaj
- 1 közepes cukkini (20 dkg)
- 1 doboz bébispenót (20 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy citrom leve és reszelt héja
- 15 dkg Fitaki lágy sajt
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- frissen őrölt bors
- 3 evőkanál frissen vágott snidling
- 2 evőkanál friss, puha kakukkfű
Elkészítés
A spagettit sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a szószt. A cukkinit vékony szeletekre reszeljük, megsózzuk, és egy nagy, mély serpenyőben a vajban, állandóan rázva pároljuk. A spenótot megmossuk és a cukkini tetejére dobjuk. Amikor összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet és a citrom héjának felét. Morzsoljuk bele a Fitaki sajt felét, öntsük fel a tejszínnel és főzzük öt percig. Ízesítsük kakukkfűvel és metélőhagymával, majd keverjük hozzá a tésztát.
Tálaláskor megszórjuk a maradék citromhéjjal, a tetejére morzsoljuk a sajt másik részét, és kevés extra metélőhagymával és kakukkfűvel díszítjük, végül meglocsoljuk olívaolajjal. Frissen fogyasztjuk.
Természetesen ehhez a finom spagettihez tetszőlegesen tetszőleges más hozzávaló is tehető. A szószhoz tehetünk például félbevágott koktélparadicsomot, articsókát, előre elkészített tejszínes spárgát, pirított fenyőmagot.
Jó étvágyat! Tekintse meg a La Molisana durumtészta teljes választékát.
A Fitaki sajtot itt ismerheti meg, történetéről pedig itt olvashat.
Vissza a La Molisana spagetti Fitaki sajttal oldalról az Élelmiszer Net blog oldalra >
Vissza a La Molisana spagetti Fitaki sajttal oldalról az Élelmiszer Net főoldalra >