
Málnás Philadelphia sajttorta parfait
Málnás sajttorta parfé egy igazi nyári extravagáns deszertet ad az étteremnek vagy hotelnek, ahol felkerül az étlapra! Linda Meals receptje alapján. Akár laktózmentes változatban is elkészíthető.
Az ilyen különleges és emlékezetes desszertekről sokat fognak beszélni a vendégek és ajánlani fogják a helyet barátaiknak, ismerőseiknek.
Fogadják szeretettel a legújabb receptet, amit Linda készített. Élvezze a krémes Philadelphia sajttorta parfé finom kombinációját a málnaszósszal!
Málnás sajttorta parfé Philadelphia krémsajttal
Hozzávalók
Tészta
- 1 csésze graham kekszmorzsa vagy tört omlós keksz
- 2 evőkanál sótlan vaj, olvasztott
Sajttorta réteg
- 1 csésze Philadelphia krémsajt, lágyított
- 1/2 csésze kristálycukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze hideg habtejszín
Málnaszósz
- 2 csésze friss vagy fagyasztott málna
- 1/4 csésze kristálycukor
- 1 evőkanál citromlé
Feltét
- Friss málna
- Tejszínhab (opcionális)
- Menta levelek (opcionális)
A Philadelphia krémsjatos málnás parfé elkészítése
A tészta elkészítése
Egy közepes tálban keverjük össze a graham kekszmorzsát vagy a tört omlós kekszeket az olvasztott vajjal. Keverjük addig, amíg a morzsát egyenletesen bevonja a vaj. Osszuk el egyenletesen a tészta keverékét a tálalópoharakban és nyomkodjuk le, hogy egyenletes réteget kapjunk.
A sajttorta réteg elkészítése
Egy nagy tálban verjük fel a lágy Philadelphia krémsajtot a kristálycukorral és a vanília kivonattal, amíg sima és krémes nem lesz. Egy külön tálban verjük fel a hideg tejszínt, amíg kemény hab nem képződik. Óvatosan forgassuk a tejszínhabot a krémsajtos keverékbe, amíg jól össze nem áll és sima nem lesz. Kanalazzuk vagy nyomjuk a sajttorta keveréket a poharakba rakott tésztára, elsimítva a tetejét.
A málnaszósz elkészítése
- Egy kis lábasban keverjük össze a málnát, a kristálycukrot és a citromlevet.
- Közepes lángon, időnként megkeverve főzzük, amíg a málna szét nem esik és a szósz besűrűsödik (kb. 10 perc).
- Vegyük le a tűzről és hagyjuk a szószt kissé kihűlni.
A parfé összeállítása
Kanalazzuk a málnaszószt a sajttorta rétegre minden pohárba. Ismételjük meg a rétegezést a maradék sajttorta keverékkel és a málnaszósszal ízlés szerint. Minden parfé tetejére tegyünk friss málnát, tejszínhabbal és mentalevelekkel.
Hűtsük le és tálaljuk. Az összeállított parfékat legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy a rétegek megkössenek, és az ízek összeérjenek.
Kérdés
„Mi a kedvenc sajttorta íze? Szeret kísérletezni a különféle összetevőkkel vagy inkább a klasszikusnál marad? Természetesen ebben a parféban is az ízesítést szabadon cserélheti az éppen aktuális ízre 😊 !
Tipp
A sajttorta töltelékébe keverjen bele néhány zúzott Graham kekszet a sajttorta-töltelékhez, hogy a sajttorta alapjának klasszikus íze visszaköszönjön ebben a desszertben is.
- Elkészítési idő: 1,5 óra
- Hűtési idő: 5 óra
- Credit: Linda meals
Itt olvashat a Chicago Cheesecake történetéről
Vissza a Málnás sajttorta parfé recept blog oldalról az Élelmiszer Net blog oldalra >
Vissza a Málnás sajttorta parfé recept blog oldalról az Élelmiszer Net főoldalra >