
Málnás Chicago sajttorta Philadelphia krémsajttal
Málnás Chicago sajttorta gourmet deszertet ad az étteremnek vagy hotelnek, ahol felkerül az étlapra! Linda Meals receptje alapján.
Az ilyen különlges és emlékezetes desszertekről sokat fognak beszélni a vendégek látogatásukat követően és ajánlani fogják a helyet barátaiknak, ismerőseiknek.
Fogadják szeretettel a legújabb receptet, amit Linda készített.
Élvezze a krémes Chicago sajttorta finom kombinációját a málnaszósszal!
Málnás Chicago sajttorta Philadelphia krémsajttal
Merüljön el az ikonikus Chicago Cheesecake-ben! A sűrű, krémes állagáról és a vajas graham keksz héjáról ismert sajttorta a desszertek szerelmeseinek igazi öröme. Tökéletes ünnepségekre vagy csak egy hangulatos éjszakára!
Hozzávalók
A kéreghez
- 1 1/2 csésze graham keksz morzsa
- 65g kristálycukor
- 1/2 csésze sózatlan vaj, olvasztott
A sajttorta töltelékhez
- 2 doboz (250g) Philadelphia krémsajt, lágyítva
- 250g barna kristálycukor
- 1 tk vanília kivonat
- 4 nagy tojás
- 250g tejföl
- 30g univerzális liszt
- 2 evőkanál citromlé (elhagyható, ízlés szerint)
A feltéthez (opcionális)
- 250g tejföl
- 30 g porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- Málnaszósz a tetjére
Elkészítés
A sütő előmelegítése: Melegítse elő a sütőt 160°C-ra (325°F). Kivajazunk egy 22-24cm méretű csattos torta formát és az alját vonjuk be alufóliával a szivárgás elkerülése érdekében.
A kéreg elkészítése
Egy közepes tálban keverje össze a Graham kekszmorzsát, a kristálycukrot és az olvasztott vajat. Addig keverjük, amíg a morzsákat jól bevonják. Erősen nyomkodjuk a keveréket az előkészített tepsi aljába, hogy egyenletes réteget kapjunk.
A sajttorta töltelék elkészítése
Egy nagy keverőtálban keverje össze a lágy krémsajtot és a kristálycukrot simára és krémesre. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a tejfölt és a citromlevet (ha használjuk), és keverjük jól össze. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és addig keverjük, amíg éppen el nem keveredik.
Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, alacsony sebességgel addig keverjük, amíg össze nem áll. Ügyeljen arra, hogy ne keverje túl, hogy a sajttorta sűrű és krémes maradjon.
A sajttorta sütése
A sajttorta tölteléket ráöntjük az elkészített tésztalapra, és elsimítjuk a tetejét. Előmelegített sütőben körülbelül 1 órán át sütjük, vagy amíg a közepe megszilárdul, de még mindig kissé ropogós lesz.
Fokozatosan hűtjük
Kapcsolja ki a sütőt, és nyissa ki a sütő ajtaját, és hagyja, hogy a sajttorta körülbelül 1 órán keresztül hűljön a sütőben. Ez segít megelőzni a repedést. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe legalább 4 órára vagy egy éjszakára.
A feltét elkészítése (ha használjuk)
Egy kis tálban keverjük össze a tejfölt, a porcukrot és a vaníliakivonatot. Keverjük simára.
Tálalás
A lehűtött sajttortát tálalás előtt megkenjük a tejfölös öntettel, és ízlés szerint díszíthetjük friss gyümölccsel vagy csokoládészósszal. Szeletelje fel ezt a gazdag Chicagó Sajttortát és kóstolja meg krémes, kényeztető falatait!
Tipp
A dekadensabb hatás érdekében tálalás előtt tegyen egy réteg csokoládé ganache-t a sajttorta tetejére!
Kérdés
„Mi a kedvenc sajttorta ízed? Szeretsz kísérletezni a különféle feltétekkel vagy megtartod a klasszikust? 😊
Tipp
A sajttorta töltelékébe keverjen bele néhány zúzott Graham kekszet a sajttorta-töltelékhez, hogy a sajttorta alapjának klasszikus íze visszaköszönjön ebben a desszertben is.
- Elkészítési idő: 1,5 óra
- Hűtési idő: 5 óra
- Credit: Linda meals
Itt olvashat a Chicago Cheesecake történetéről
Vissza a Málnás Chicago sajttorta recept blog oldalról az Élelmiszer Net blog oldalra >
Vissza a Málnás Chicago sajttorta recept blog oldalról az Élelmiszer Net főoldalra >