
Epres sajttorta mochi golyó Philadelphia krémsajttal
Epres sajttorta Mochi golyó nagyon extra desszert kínálatot ad az étteremnek vagy hotelnek, ahol felkerül az étlapra! Linda Meals receptje alapján.
Az ilyen extra és emlékezetes desszertekről sokat fognak beszélni a vendégek látogatásukat követően és ajánlani fogják a helyet barátaiknak, ismerőseiknek.
Fogadják szeretettel a legújabb receptet, amit Linda készített.
Élvezze az enyhén rágós mochi és a krémes sajttorta finom kombinációját ezekben az epres krémsajtos Mochi gyolyókban!
Philadelphia krémsajtos, epres sajttorta mochi golyók
Hozzávalók a Mochi gyolyókhoz
- 1 csésze édes rizsliszt (mochi liszt)
- 1/4 csésze kristálycukor
- 3/4 csésze víz
- Kukoricakeményítő porozáshoz
Hozzávalók a sajttorta töltelékhez
- 8 dkg Philadelphia krémsajt, lágyítva
- 1/4 csésze porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1/4 csésze friss eper kockára vágva (plusz extra a díszítéshez)
Elkészítés
A sajttorta töltelék elkészítése: Egy keverőtálban a megpuhult krémsajtot a porcukorral és a vaníliakivonattal simára és krémesre keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a felkockázott epret.
A Mochi elkészítése: Egy mikrohullámú sütőben használható tálban keverje össze az édes rizslisztet és a kristálycukrot. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, keverjük simára. Fedjük le a tálat nedves papírtörlővel és kb. 1 percig főzzük a mikrohullámú sütőben. Keverje össze, majd tegye vissza a mikrohullámú sütőbe további 1 percig. Ismételje meg ezt a folyamatot még egy percig, amíg a mochi meg nem fő és enyhén ragacsos lesz.
Formázza meg a Mochit: Szórja meg a munkalapját kukoricakeményítővel. A megfőtt mochit rátesszük a munkalapra és kissé elsimítjuk. Ossza fel a mochit kis darabokra (egyenként kb. 30g méretűre) és formáljon köröket belőlük. Szórjon rá több kukoricakeményítőt, hogy ne ragdajanak az elkészített darabok.
Állítsa össze a Mochi gyolyókat: Vegyünk egy darab mochit és simítsuk el a tenyerünkben. Helyezzen egy kis adag sajttorta tölteléket a közepére, majd hajtsa rá a mochit a töltelékre és csípje össze, hogy lezárja. Golyó alakra formáljuk és tányérra tesszük. Addig ismételjük, amíg az összes mochit és a tölteléket el nem használjuk.
Lehűtjük és tálaljuk: Tegye a kész mochi golyókat a hűtőbe körülbelül 30 percre, hogy megdermedjen. Tálaláskor díszítse extra kockára vágott eperrel és eperszósszal a tetejét!
Tipp
A sajttorta töltelékébe keverjen bele néhány zúzott Graham kekszet a sajttorta-töltelékhez, hogy a sajttorta alapjának klasszikus íze visszaköszönjön ebben a desszertben is.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 30 perc
- Credit: Linda meals
Vissza az Epres sajttorta mochi blog oldalról az Élelmiszer Net blog oldalra >
Vissza az Epres sajttorta mochi blog oldalról az Élelmiszer Net főoldalra >