
Philadelphia krémsajttal és eperrel töltött croissant hotelekben és éttermekben
Ebben a receptben egy egyszerű, de nagyon könnyű és selymesen édes Philadelphia sajtkrémes tölteléket készítettem, ami remekül passzol bármilyen leveles tésztához, de bármilyen élesztős tésztához is használható.
Philadelphia édes krémsajtos, epres croissant
Én most eperrel tettem fel, de bármilyen gyümölcspürével nyerő ízkombinációt lehet elérni, legyen az málna, mangó, maracuja, füge stb.
Sok étteremben nincs külön cukrász és/vagy cukrász, így nagyon gyakran az előétel szakácsnak kell elkészítenie és felszolgálnia a desszerteket is. Ezenkívül sok helyen csak alap emulgeálószereket és stabilizátorokat, például zselatint, xantánt és kukoricakeményítőt tárolnak. Ezért kitaláltam egy könnyen elkészíthető, nagyon sokoldalúan felhasználható édes Philadelphia sajtkrémes tölteléket, ami rendkívül jól használható akár leveles tészta töltelékéhez, akár krémekhez, de tányérdesszertek "ganache"-ként is.
Philadelphia édes sajtkrémes töltelék elkészítése
- 160 g 35%-os tejszín
- 200 g Philadelphia krémsajt
- 30 g kristálycukor
- 12 g kukoricakeményítő
Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban, majd öntsük gyorsfőző edénybe. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem kezd forrni, majd mérsékeljük a lángot, és további 1-2 percig főzzük, amíg a kukoricakeményítő ízét érezzük. Nagyon fontos ez a kis további főzés, mert gyakran panaszkodsz, hogy a kukoricakeményítőtől nem lesz jó az étel íze. Öntsük műanyag edénybe, fedjük le fóliával és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután hűtőbe tesszük és legalább 8 órát pihentetjük. Használatkor töltse habzsákba.
Eper töltelék készítése
- 160 g eperpüré
- 40 g kristálycukor
- 11 g kukoricakeményítő
A kristálycukrot összekeverjük a kukoricakeményítővel. A pürét gyorsfőzőben kezdjük el melegíteni, majd 40 Celsius fokon hozzáadjuk a kristálycukrot és a kukoricakeményítőt, lassan adagolva, miközben folyamatosan keverjük habverővel az eperpürét. Addig főzzük, amíg fel nem forr, majd alacsony hőmérsékleten további 1-2 percig, amíg megérzi a kukoricakeményítő ízét. Öntsük műanyag edénybe, fedjük le fóliával és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután hűtőbe tesszük és legalább 4 órát pihentetjük. Használatkor töltse habzsákba.
Tippek és trükkök
Ha csokikrémmel szeretnéd elkészíteni, akkor Philadelphia Milka csokikrémmel is kipróbálhatod. A krémsajtos tölteléket készítés közben folyamatosan keverjük, nehogy megégjen és csomóssá váljon. A kész tölteléket hűlés közben ne felejtsük el fóliával letakarni, mert bőrszerű, csomós lesz. Nagyon fontos, hogy a tejszínt valóban addig főzzük, amíg meg nem érzi a keményítő jellegzetes ízét, különben enyhén kesernyés, kellemetlen utóíze lesz.
Jó étvágyat kívánunk. Írd meg nekünk, hogy sikerült, szívesen készítünk fotókat, alternatív recepteket. Képeket küldhet a Facebook oldalunk bejegyzése alatt, vagy az info@white-lake.hu email címre.
Nagyon finom, próbáljátok ki, írjatok véleményt és várjuk a fotókat.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további teljes választékát >
Tekintse meg a folyamatosan növekvő, új krémsajt választékunkat.
A krémsajt történetéről pedig itt olvashat.
Vissza a Krémsajt blog oldalról az Élelmiszer Net blog oldalra >
Vissza a Krémsajt blog oldalról az Élelmiszer Net főoldalra >