
Áfonyás cookie az Avani Recipes receptje alapján
Mennyei áfonya cookies az Avani Recipes alapján.
Mennyei áfonya cookies az Avani Recipes alapján.
Hozzávalók
- 18 dkg liszt
- 6 dkg cukrozatlan kakaó por
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 12 dkg sózatlan vaj, mi a finn Valio vajat használtuk - https://elelmiszernet.hu/vaj-margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 5 dkg barna cukor
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 12 dkg áfonyalekvár
- Lila ételfesték (opcionális)
- 5 dkg barna kristálycukor a szóráshoz
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a kakaó port, a szódabikarbónát és a sót.
Egy nagy tálban keverjük össze a vajat, a kristálycukrot és a barna cukrot, amíg világos és habos nem lesz. A tojást és a vaníliakivonatot jól összekeverjük.
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, addig keverjük, amíg össze nem áll. Ha szükséges, adjunk hozzá néhány csepp lila ételfestéket a tésztához és keverjük egyenletesen eloszlásig.
Kikanalazunk egy evőkanál tésztát, kissé ellapítjuk és a közepébe teszünk egy kis áfonyalekvárt. A tésztát a lekvár köré hajtjuk, golyót formázunk, és az előkészített tepsire helyezzük. A tetejét megszórjuk kristálycukorral.
10-12 percig sütjük, amíg a széle meg nem puhul, de a közepe még puha.
Hagyja néhány percig hűlni a sütőlapon, mielőtt rácsra helyezi, hogy teljesen kihűljön.
Elkészítési idő: 20 perc | Sütési idő: 12 perc | Teljes idő: 32 perc
Kcal: 120 kcal sütinkként | Adagok: 24 keksz
Nagyon finom, próbálják ki, írjanak véleményt.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Vajak teljes választékát >
A vaj történetéről pedig itt olvashat.
Vissza a Valio vaj blog oldalról az Élelmiszer Net blog oldalra >
Vissza a Valio vaj blog oldalról az Élelmiszer Net főoldalra >