Áfonyás, citromos vajas süti az Avani Recipes receptje alapján
Áfonyás, citromos vajas süti az Avani Recipes alapján.
Áfonyás, citromos vajas süti az Avani Recipes alapján.
Zamatos áfonyás citromos vajas süti az Avani Recipes alapján.
Hozzávalók
A sütikhez
1 csésze sózatlan vaj, mi lágyított Valio vajat használtunk https://elelmiszernet.hu/vaj-margarin
1 csésze kristálycukor
1 nagy tojás
1 teáskanál vanília kivonat
2 csésze univerzális liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
Az áfonyás töltelékhez
- 2 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
- 1/4 csésze kristálycukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál víz
- A citromos cukormázhoz
- 2 csésze porcukor
- 2 evőkanál sótlan vaj, megpuhult
- 2-3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál citromhéj
Elkészítés
- Cookie-k: A sütő előmelegítése: Melegítse elő a sütőt 175°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Tejszínes vaj és cukor: Egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg világos és habos nem lesz. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát: a tojást és a vaníliakivonatot jól összekeverjük.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat: Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, addig keverjük, amíg össze nem áll.
- Kekszformázás: A tésztából kis golyókat formázunk, és az előkészített tepsire tesszük. A tenyerével enyhén lapítson le minden labdát.
- Sütés: Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, vagy amíg a szélei enyhén aranybarnák nem lesznek. A sütiket rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- Áfonya töltelék: Főzzük az áfonyát: Egy kis lábasban keverjük össze az áfonyát, a cukrot és a citromlevet. Közepes lángon addig főzzük, amíg az áfonya elkezdi kiengedni a levét. Sűrítsük a tölteléket: Egy kis tálban keverjük simára a kukoricakeményítőt és a vizet. Ezt a keveréket adjuk az áfonyához, és addig keverjük, amíg a töltelék besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Citromos cukormáz: Keverjük össze a hozzávalókat: Egy közepes tálban verjük simára és krémesre a porcukrot, a vajat, a citromlevet és a citromhéjat. Állítsa be a konzisztenciát úgy, hogy ha szükséges, adjon hozzá több citromlevet.
Összeállítás
Kenje meg a sütiket: Ha a keksz kihűlt, kenje meg bőséges mennyiségű áfonyás töltelékkel a kekszek lapos oldalát. Ezt követően egy másik sütit ragasztunk rá szintén a lapos felével, hogy szendvicset készíthessünk.
Frost Cookie: Csepegtessen vagy kenje meg citromos cukormázzal minden süti tetejét. Tálalás: Tálalás előtt hagyja megdermedni a cukormázt. Elkészítési idő: 30 perc | Főzési idő: 12 perc | Teljes idő: 42 perc | Kcal: 220 kcal sütienként | Adagok: 12 keksz
Nagyon finom, próbálják ki, írjanak véleményt.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Vajak teljes választékát >
A vaj történetéről pedig itt olvashat.
Vissza a Valio vaj blog oldalról az Élelmiszer Net blog oldalra >
Vissza a Valio vaj blog oldalról az Élelmiszer Net főoldalra >